26 januari 2022

De beste VPN alvast voor je uitgezocht

2 min read
Beste VPN

De beste VPN om je online identiteit te verbergen, zodat je geen digitale vingerafdruk achterlaat. Buiten de vele voordelen van een VPN(Virtual Private network) is er een ding belangrijk en dat is dat het je IP-adres verbergt. Hierdoor kunnen online hackers nooit je echte IP-adres gebruiken om er misbruik van te maken, internetproviders en toezichthoudende overheidsinstanties kunnen niet achterhalen wat je online doet door te snuffelen in je digitale wereld.

Hoe gaat het eigenlijk in z’n werk?

Er is nodig een VPN-server en een VPN-cliënt om een veilige verbinding voor je tot stand te brengen. De VPN-cliënt installeer je op het apparaat waarmee je online gaat en je gebruikt deze om verbinding te maken met de VPN-server van je voorkeur. Wanneer er een connectie tot stand is gebracht, maak je als het ware een gecodeerde tunnel(IP Tunneling) tussen cliënt en server.

Omzeil die vervelende geografische blokkades met een VPN.

O, je weet niet wat geo-blokkades zijn? Misschien ben je wel is in het buitenland geweest en dacht je toen lekker even te Netflixen, laat nu net seizoen drie van de serie die je wil kijken nog niet te zijn vrijgegeven in het land waar je vertoeft. Of je wil de draad oppakken met verder kijken en je hebt alleen maar buitenlandse ondertitels, omdat ze aan je IP-adres zien in welk land je zit. Met een VPN kun je ongestoord verder kijken.

En dit gebeurt niet alleen met betaalde streaming diensten, ook veel Nederlandse programma’s worden geblokt. Dus zonder VPN kun je wel fluiten naar elke voetbalwedstrijd die uitgezonden wordt. Ieder programma wat het alleenrecht heeft voor Nederland kun je niet bekijken in het buitenland. Het hebben van een VPN-cliënt zul je een hoop irritaties doen voorkomen.

Beveilig je online verbindingen.

Wifiverbindingen praktisch overal beschikbaar en vooral handig als je een beperkt mobiel data-abonnement hebt. Er is een probleem dat de veiligheid van dit soort verbindingen slecht is. Hiermee breng je je persoonlijke gegevens mee in gevaar. En geloof me, cybercriminelen weten wel raad met je bank-, creditkaart- en e-mail inloggegevens.

Met een VPN hoef je je geen zorgen te maken. Omdat, VPN-codering je online communicatie beveiligt, dit betekent dat ieder die naar je online verbinding kijkt wartaal ziet. Daarom heeft www.vpnverbinding.nl alvast de beste VPN’s voor je op een rijtje gezet.