30 november 2021

De inkjet printer is terug van weggeweest

2 min read
laserprinter

Als je aan een inkjet printer denkt, dan denk je waarschijnlijk ook meteen aan dure cartridges. Dit zou best eens de reden kunnen zijn geweest dat je hebt besloten om een laserprinter aan te schaffen. 

Tegenwoordig is het zo dat de grote fabrikanten ook niet stil hebben gezeten. De inkjet printer is tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest. En dat is niet voor niets het geval. De nieuwe generatie inkjetprinters heeft namelijk een groot aantal voordelen.

Hoog rendement

Vroeger was je door te kiezen voor een laserprinter aanzienlijk goedkoper uit. Omdat deze een toner bevatten in plaats van cartridges kon je namelijk een groot aantal meer afdrukken maken. Tegenwoordig is dat heel anders.

De nieuwste cartridges zijn vervangen door inktzakken. Het voordeel hiervan is dat deze een veel groter rendement hebben. Je kan er meer dan 80.000 afdrukken mee maken voordat ze vervangen moeten worden.

Veel sneller

Iedereen kent het wel, je hebt een afdrukopdracht naar de printer verstuurd en vervolgens moet je wachten totdat de printer eindelijk goed opgewarmd is. Bij de nieuwe inkjet printers is dit verleden tijd.

De printer begint vrijwel gelijk met afdrukken door de speciale koudetechniek. Deze zorgt ervoor dat er bepaalde printers zijn die hierdoor snelheden kunnen behalen van ongeveer 100 afdrukken per minuut.

Goede werking

Wat bij een printer belangrijk is, deze moet doen wat hij zou moeten doen. Altijd en overal. Dit is dan ook de reden waarom ervoor gekozen is om bij de nieuwste inkjetprinters zo weinig mogelijk onderdelen te gebruiken.

De kans dat de printer niet werkt vanwege noodzakelijk onderhoud of door reparaties is hierdoor dus een stuk kleiner geworden.

Minder afval

Behalve het energieverbruik is er nog iets dat vandaag de dag een grote rol speelt. Dit is de hoeveelheid afval. Bij een laserprinter heb je te maken met de drums, toners en verpakkingsmateriaal.

Bij de nieuwe generatie inkjet printers hoeven alleen de lege inktzakken te worden weggegooid. Dit zorgt ervoor dat de uitstoot van schadelijke CO2 gassen tot meer dan 90 % verkleind wordt.

Veelzijdig

Of je nou foto’s wilt printen of een grote hoeveelheid reclamemateriaal, wat betreft de resolutie is de inkjet printer een stuk beter dan de laserprinter. Ook is de inkjet printer heel veelzijdig. Je kan er allerlei soorten afdrukken mee maken. Je kan ook werken met een aantal documentoplossingen.

Hiermee kan je documenten scannen en deze vervolgens opslaan in de cloud. Hierdoor zijn ze eenvoudig van de ene naar de andere plek te transporteren. Dit gebeurt op een veilige en efficiënte manier.

Energiezuinig

laserprinter

Printers staan over het algemeen bekend als grote energieverslinders. Voor de nieuwe inkjet printers geldt dit echter niet. Zij verbruiken over het algemeen wel 95 % minder energie dan een laserprinter.

Hierdoor zijn ze niet alleen een stuk beter voor het milieu. Omdat je minder energie verbruikt scheelt dat ook aanzienlijk op je energierekening. Tegenwoordig kan het dus een verstandige keuze zijn om toch te kiezen voor een inkjet printer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *