27 januari 2022

SEO in Waalwijk: waarom de locatie relevant is

2 min read
SEO Waalwijk

Je wil je website verbeteren, en beter vindbaar worden in Google? Dat is een slimme zet. Maar hoe pak je zoiets aan? In plaats van zelf te gaan uitzoeken hoe het moet, kun je beter een expert zoeken om je te helpen. Zoek altijd een bedrijf in jouw buurt. Wil je SEO in Waalwijk uitbesteden? Dan heb je er altijd baat bij als het bedrijf waar je mee samenwerkt ook in de buurt van Waalwijk zit.

Goede website

Locatie, locatie, locatie

Natuurlijk gebeurt veel communicatie via het internet tegenwoordig. Ook bij een bureau dat jou helpt met SEO, zal dit ongetwijfeld het geval zijn. Het is echter wel handig als ze het werkgebied van jouw onderneming kennen.

Een voorbeeld: jij hebt een koffietent. Je wil graag dat als mensen online zoeken naar een plek om koffie te drinken, jouw café ook tevoorschijn komt. Er is echter heel veel concurrentie op de zoekterm ‘’koffie’’ en ‘’café’’. Het is daarom beter om tevoorschijn te komen als mensen zoeken op koffie en Waalwijk. Die combinatie is veel specifieker en zorgt waarschijnlijk voor een meer gasten. Mensen die op zoek zijn naar een plek om koffie te zoeken op een specifieke locatie zijn immers waarschijnlijk in de buurt.

Online vindbaarheid

SEO: kan ik het zelf?

Er zijn dingen die je zelf kunt doen om je positie in Google te verbeteren. Het is echter wel een vak apart, en het is de vraag of je dat zelf moet willen doen. Jouw tijd kun je beter steken in andere zaken terwijl de experts je website verbeteren en je positie verbeteren.