Veilig thuiswerken

Nederland blijft doorwerken tijdens de coronacrisis. Wie dat kan, doet dat thuis. En een foutje is snel gemaakt, waardoor gevoelige gegevens op straat kunnen komen te liggen. En juist nu maken cybercriminelen hier gebruik van. Dat is natuurlijk heel vervelend, maar hoe kan je ervoor zorgen dat je veilig kan thuiswerken? Wij geven tips tegen het verspreiden van gevoelige gegevens.

Op zoek naar een VPN? GOOSE VPN biedt een veilige en betrouwbare service door middel van gebruiksvriendelijke apps.

Werk in een beveiligde omgeving

Werk uitsluitend in een beveiligde thuiswerkomgeving, als dat mogelijk is. Dus log thuis in op de server van uw organisatie. Zodat u hetzelfde scherm te zien krijgt als op kantoor. Gebruik hiervoor als dat kan apparatuur (laptop of tablet bijvoorbeeld) die uw organisatie u heeft verschaft.

Wees voorzichtig met het gebruik van cloud-, opslag- of e-maildiensten, zeker wanneer deze gratis zijn. Want het zou kunnen dat zo’n dienst juist gratis is omdat de aanbieder uw gegevens gebruikt voor andere doeleinden. Zoals marketing of verkoop van gegevens aan derden. Ook zou het kunnen dat deze diensten niet goed beveiligd zijn tegen internetcriminelen. Ook is het aan te raden om van een VPN verbinding gebruik te maken. Hierdoor blijf je anoniem voor cybercriminelen.

2. Bescherm gevoelige documenten

Staan gevoelige documenten niet op de server, maar alleen op een usb-stick of op papier? Zorg er dan voor dat ze op de server van uw organisatie komen te staan.

Dit geldt bijvoorbeeld voor lijsten met adressen van uw klanten, maar al helemaal voor gevoelige informatie. Bijvoorbeeld over religie, etniciteit of gezondheid. U kunt papieren dossiers of een usb-stick verliezen en in sommige gevallen kunnen ze zelfs worden gestolen.

Wil je nog meer tips voor het beschermen van jouw persoonsgegevens? Lees meer op de website van good vpn service!